Göteborg

 

 

Folkets Hus i Göteborg

Under 1800-talet behövde arbetare i Göteborg någonstans att mötas och under 40 år skulle arbetarföreningens lokaler på Järntorget fungera, men bara tills de byggde ett större Folkets Hus.

År 1948 stod en byggnad klar, men 1956 var den komplett med biograf, danslokaler, restaurang, kontor, möteslokaler och teater. Idag jobbar hundratals människor i byggnaden, då det är en populär konferenslokal.

Besök Folkets Hus i Göteborg! Nedan hittar du ett utdrag av upplevelser på Folkets Hus och i Göteborg!

Upplev Folkets Hus i Göteborg!

På Folkets Hus i Göteborg kan du ta del av ett flertal kulturupplevelser – föreställningar, utställningar, konferenser med mera. Här kan dina idéer få fart, och ditt företag kan få möjlighet att nå ut med sitt budskap.

På Folkets Hus kan du hitta föreställningar och konstsamlingar. Folkets Hus är också en viktig del av nordens största filmfestival Göteborg International Film Festival och mycket mer! Där kan du besöka restaurang Trappan, med utsikt över Järntorget. Ät gott när du besöker Folkets Hus olika konferenslokaler!

Och precis utanför dörrarna hittar du Göteborgs centrala del – med hem åt många turistattraktioner du måste se! Göteborg är en stad full av liv och det finns någonting här för alla.

gbg1
gbg2

Bo & Jobba i Göteborg

Staden Göteborg är Sveriges näst största stad med ungefär en halv miljon invånare. Med en variation av kust, skog och stad kan du hitta en perfekt kombination av natur och stadsmiljö.

Sedan Gustav Adolf grundade staden år 1621 har Göteborg varit i full fart. Göteborg har många olika arbetsgivare, ett bra sätt att hitta dem är genom Arbetsförmedlingens platsbank.

Vandrahem & Hotell

Göteborgs Vandrarhem ligger i södra Göteborg, med gångavstånd till många av stadens nöjen. Vandrarhemmet ligger precis intill Liseberg, nära till Universeum, Avenyn och Scandinavium. Priset för ett dubbelrum ligger på 580kr/natt.

 

Gothenburg city B&B har centrala lägenheter att hyra ut, både i centrum och i Majorna. Priset ligger på 300kr person/natt.

 

Clarion Hotel Post hittar du direkt utanför centralstation, mitt i centrala Göteborg. Hotellet är stort, modernt och har en arkitektur från gamla posthuset. Priset för ett dubbelrum är 1890kr/natt.

 

Dorsia Hotel & Restaurant hittar du i centrala Göteborg. Det är ett boutiquehotell och inredningen i varje rum är en överraskning. Priser för ett dubbelrum ligger på 2550kr/natt.