Stockholm

 

 

Folkets Hus i Stockholm

Folkets Hus i Stockholm hittas på Barnhusgatan 12–14 Stockholm. Huset byggdes 1955 och blev en av Europas modernaste kongressanläggningar. Men innan hade Stockholm ett annat Folkets Hus.

Det gamla Folkets Hus i Stockholm – som bara innehöll en teater, uppfördes 1901 och revs 1955. Huset hade helt enkelt vuxit ur sina lokaler! Planeringen för det nya Folkets Hus började omkring 1930, och skulle innehålla lokaler, kongresshall, restauranger och biograf – allt som allt ett stort projekt med många platser. Men på grund av den höga arbetslösheten under 30-talet så dröjde bygget tills efter andra världskrigets slut.

År 1945 fick den tidigare arkitekten uppdrag att återigen rita upp en ny byggnad, och 1955 startade bygget av huset som blev klart någon gång innan 1960.

Idag hittar du City Conference Centre i lokalen.

Upplev Stockholms Folkets Hus!

Folkets Hus/City Conference Center i Stockholm fungerar som en mötesplats. Där kan du finna lokaler för möten, event och annat! Det har blivit en naturlig plats för människor att träffas och umgås i en rad olika sammanhang. Det ligger beläget så pass centralt att du möts av hjärtat av Stockholm utanför dörrarna, nära till allt.

I vår huvudstad Stockholm kan du hitta många nöjen och sevärdheter som du bara inte får missa. Ett stenkast utanför Folkets Hus i Stockholm hittar du bland annat Drottninggatan, en populär gata för shopping i Stockholm.

sthml