Hovmantorp

 

 

Folkets Hus i Hovmantorp

År 1935 bildades Hovmantorps Folkets Hus. När man byggde Folkets hus ville man hyra lokal i Vasa och Klippan, eftersom det passade perfekt som festlokaler och biograf. År 1960 flyttade Folkets Hus i Hovmantorp till den nuvarande lokalen, som renoverades och byggdes ut år 1984.

 

Folkets Hus i Hovmantorp är delägare i ”Lessebo-projektorn” tillsammans med resterande av medlemmar från Lessebo Kommun som delar på Film i Glasriket.

 

Besök Folkets Hus i Hovmantorp! Nedan hittar du ett utdrag av upplevelser på Folkets Hus och i staden Hovmantorp!

Bo & Jobba i Hovmantorp

Hovmantorp är ett samhälle i Lessebo kommun, som ligger strax nordväst om Lessebo. I staden får du en avslappnande, lugn och skön tid.

Att söka Jobb i Hovmantorp

På ledigajobb.nu eller Arbetsförmedlingens platsbank hittar du många olika jobb i Sverige, och inte minst i Hovmantorp. Du kan på båda ställena söka efter din kompetens och kommun.

Viktigt när du söker jobb är att du har ett välformulerat CV och personligt brev i din ansökan. Ladda ner personligt brev exempel och sätt din prägel på ett redan designat personligt brev.

Att bo i Hovmanstorp

Bo i Hovmantorp och ta del av stadens vackra miljö och omgivning, som har mycket att erbjuda dig med bland annat nära till fin natur och vatten.

hovman
Hovantorp

Vill du besöka ett glasbruk i Hovmantorp?

Varje år har Folkets Hus kända glasauktioner som du också kan ta del av. Auktionerna brukar vara mycket uppskattade och kända i hela Småland! Dessa auktioner är starkt kopplade till glasrikets bruk.

Bergdalahyttans glasbruk

Bergdalahyttan är det närmaste glasbruket från Hovmantorp, där man blåst glas sedan 1889. Mest känt är deras glasprodukter med den blåa kanten överst. I Bergdalahyttan kan du även ta del av en traditionell kväll med sill, isterband, fläsk och potatis och efterrätt. Boka gör du här!

Kosta Boda glasbruk

Kosta Boda glasbruk hittar du i Kosta, ungefär 25 minuter utanför Hovmantorp. Det är det äldsta glasbruket som är verksamt idag. Här kan du uppleva och köpa produkter från ett av Sveriges främsta glasvarumärken. Besök deras hemsida för att se event med mera.

Vill du prova på glasblåsning?

Vill du blåsa ditt eget glas? På Glasriket kan du boka flera olika evenemang!

Vandrarhem och Hotell

Stugknuten kan du hitta stugor att hyra i närheten av Hovmantorp. Priset varierar från säsong, men kostar ungefär 3000-4000kr/vecka för omkring 5-7 bäddar.

 

Röda Huset gästgiveri ligger intill Hyllsjön i Lessebo. Här finns många olika aktivitetsmöjligheter, exempelvis badplats, möjlighet att paddla kanot och ett närliggande café! Ett tvåbäddsrum kostar ungefär 400-650kr/natt för två vuxna, beroende på vilken typ av rum du väljer.

 

Solvikens pensionat finns strax söder om Växjö och ungefär 30 minuter från Hovmantorp med bil. Det ligger nära till natur med en avslappnande miljö. Här du kan bo från 690-1090kr/natt för två vuxna.

 

Kosta Boda Art Hotel finns i Kosta, strax utanför Hovmantorp. Det tar ungefär 25 minuter med bil och ungefär 50 minuter med tåg. Hotellet erbjuder bland annat boende, spa, konferensmöjligheter, event och mycket mer. Priset ligger mellan 1500 och 2500kr/natt för två vuxna.